Η ιστορία μας

Η εταιρία Primaroli Α.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας Σταφίδας Μαύρης (Κορινθιακής) και Σουλτανίνας από το 2000 όπου ξεκίνησε τη δραστηριότητα της σαν Παπαβασιλειου Α.Ε. Το 2006 εξαγοράστηκε από την Σ.ΚΟ.Σ. Α.Σ.Ε. και από τότε ανήκει καθ ολοκληρία σε ποσοστό 100 τοις 100 (θυγατρική) στη Σ.ΚΟ.Σ. Α.Σ.Ε. (Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας Ανώνυμη Συνεταιριστική Εταιρία) που μέλη της είναι οι ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, περιοχών που παράγουν κορινθιακή σταφίδα.

Έχει έδρα την Πάτρα Αχαΐας, όπως και η μητρική εταιρία, εργοστάσιο στην περιοχή Καίσαρι Κορίνθιας περίπου 20 χλμ από το Κιάτο Κορινθίας, 100 χλμ από Αθήνα, σε υψόμετρο 800 μ. περίπου. Οι καιρικές συνθήκες και το τοπικό μικροκλίμα επιτρέπουν την τροφοδοσία του εργοστασίου με εξαιρετικής ποιότητας σταφίδες από τη γύρω περιοχή καθώς και τη διατήρηση τους μέχρι την τυποποίηση και συσκευασία τους.

Οι ελληνικές μαύρες σταφίδες, είναι ένα πασίγνωστο Ελληνικό προϊόν, φυσικά αποξηραμένες στον ήλιο από την ποικιλία με το όνομα Vitis Vinifera L. Λόγω της υψηλής θρεπτικής αξίας τους οι σταφίδες αποτελούν μέρος της μεσογειακής και ελληνικής διατροφής από τα αρχαία χρόνια. Σήμερα καταναλώνεται σαν σνακ ή σαν συστατικό στη μαγειρική, ζαχαροπλαστική, αρτοποιία κτλ. διατηρώντας όλα τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά και θεωρείται super food, καλλιεργείται στην Ελλάδα και κυρίως στις ανατολικό-δυτικές ακτές της Πελοποννήσου και στα Ιόνια νησιά όπου ο ήλιος και το μικροκλίμα είναι ιδανικά για τη παραγωγή αυτού του ιδιαιτέρου προϊόντος υπερύψηλης ποιότητας.

Αποθήκες Αιγίου